Til læreren

Workshoppen er til dig, som har en klasse på 0. – 6. trin, og tænker at dette er noget for jer. Eleverne skriver og illustrerer en klassebog i fællesskab, herefter trykkes denne i hardcover til skolen og publiceres i Det digitale børnebibliotek.

Efter en gennemgang af berettermodellens tre grundsten, en begyndelse – en midte – en slutning, og den research klassen har gjort i forkant af workshoppen, starter vi med at udfylde Tankeboks, et værktøj vi bruger til at komme godt i gang.

Klassen opdeles i to hold, hvorefter forfatter-teamet sætter i gang med historiens tekst ud fra nøgleordene skrevet i tankeboksen, og illustrator-teamet finder ud af, hvordan bogens forside og øvrige illustrationer skal se ud.

Bogen er et FÆLLESPROJEKT, hvor klassen løfter i flok mod bedst mulige resultat.

Målet

Jeg ønsker at vække børns interesse for litteraturen tidligt, ved at inkludere dem i forfatteruniverset. De elever, som har et anstrengt forhold til litteraturen, grundet ringe skrivefærdigheder e.l. vil opleve at man sagtens kan bidrage til en historie, med mundtlige indspil og illustrationer, og at dette har stor værdi i sig selv.

Ja, mennesket er rigtig det skønneste, der er skabt – H. C. Andersen