Sagt om KlasseForløbet

Herunder kan du læse en masse hjertevarme citater omkring, hvordan andre skoler og lærere har oplevet

arbejdet med at lave en unik og spændende klassebog inden for nogle af de aktuelle temaer, vi har fundet til jer.

Hos Den Lille Forfatter er vi meget stolte over at høre de fine ord.

RØDE KORS

Røde Kors skoletjeneste har indgået et samarbejde med billedkunstner og filminstruktør Pia Larsen om undervisningstilbuddet Sommerfugleeffekten, hvor elever på grundskolens mellemtrin (4.-6. kl.) selv skriver og publicerer e-bøger. 

VIA LÆRERUDDANNELSE

Efter mit oplæg ved en konference i Aarhus d. 4. december 2019, skrev Alice B. Nissen, cand.mag., lektor, VIA Læreruddannelsen følgende;


“Jeg talte med nogle studerende i dag, som havde været til konferencen – de fremhævede især dit indslag, som meget visionært. Vi skal i hvert fald nok gøre opmærksom på dit projekt, hvor vi kan!”

Alice B. Nissen

Cand.mag., lektor, VIA Læreruddannelsen

SKEJBY SYGEHUS

Det var så dejligt at have besøg af jer og opleve hvordan børnene dybt engageret, gik ind i projektet. Det var rigtigt rart at se, hvordan I tog jer tid til børnene, og fik arbejdet en historie frem sammen med dem. Jeg hørte også efterfølgende forældre omtale workshoppen i rosende ord.

Linn

Pædagog påBU2, Skejby Sygehus

DOKK1

“I 2018 og 2019 har Den Lille Forfatter afviklet en række Forfatter- & Illustrator workshops på DOKK1. Pia er mødt velberedt til de forskellige workshops og har med stort engagement kastet sig ud i undervisningen af eleverne til stor tilfredshed fra de deltagende klasser.”

Tiril Mark Høj

Biblioteksformidler, DOKK1

VIGERSLEV ALLÉ SKOLE

Vi har på Vigerslev Alle Skole i 4.v haft Pia på besøg med en workshop den 25. april 2019, hvor hun formåede at engagere og inspirere eleverne. Da vi dagen efter evaluerede workshoppen, sagde eleverne at det havde været spændende og lærerigt. Eleverne var dybt optaget af workshoppen.

Marie Petersen

Lærer på Vigerslev Allé Skole

VIGERSLEV ALLÉ SKOLE

Vi har nu haft Pias skrive workshop i 3 timer, og det har gået forrygende. Eleverne blev motiveret af, at deres historie kommer ud på nettet, og blev meget inspireret af at se små klip fra andre elevers historie på hjemmesiden. Succes!

Simon

Lærer på Vigerslev Allé Skole

DYVESKOLEN

Vi har i dag haft besøg af Pia og “Sommerfugleeffekten”. Vores klasser og vi oplevede en workshop, som med udgangspunkt i vores elevers kundskaber, gik rent igennem.                                          

Pia var nærværende og yderst hjælpende, og vi opnåede fine resultater. Vi vil meget gerne have besøg af hende igen.

Birgitte Holmberg

Lærer på Dyveskolen

NØRRE FÆLLED SKOLE

Det var en meget positiv oplevelse at have Pia i klassen. Hun var god til at tale med og inspirere eleverne. Vi havde lavet lidt forarbejde i form af at øve os i tegning og have brainstormet ideer til en historie indenfor emner vi har haft i undervisningen inden.


Det gjorde at vi godt kunne nå det hele sammen med Pia. Så det var godt givet ud. Og Pia var hurtig til at "fange" hvor klassen var.

Kira Sofie Brix Nielsen

Lærer Nørre Fælled Skole

HOLLUF PILE SKOLE

Både eleverne og jeg havde en fantastisk dag. Eleverne siger, at det var sjovt, spændende og udfordrende. De var også tidspresset, men oplevede alligevel, at de var fordybet. Jeg synes personligt, at det er fedt, at vi får lov til at opleve elevernes produkter blive gennemarbejdet og redigeret professionel -det er jo sådan noget, som vi ikke har tid til i vores daglige arbejde. Så tusind tak for en dejlig og inspirerende dag.

Allan Skoven Pedersen

Lærer ved Holluf Pile Skole, Odense

ÅBEN SKOLE KØBENHAVN

I Københavns Kommune arbejder teamet ’Åben København’(som består af Åben Dagtilbud og Åben Skole) med at kuratere, kvalificere, og formidle mødet mellem dagtilbud, skoler og de københavnske eksterne læringsmiljøer.


“Det er tydeligt, at Pia Larsen har noget på hjerte, som hun ønsker at videreformidle til eleverne, i det særlige rum der opstår, når en engageret ildsjæl og en flok læringsparate og nysgerrige børn, mødes.

Frederikke Krabek Friholm

Chefkonsulent, Leder af Åben København

VIBENSHUS SKOLE

Vi har været glade for forløbet og børnene hæftede sig især ved, at det at tegne var en rigtig god måde at starte en historie på. Det har vi ikke ellers gjort, når vi skriver historier. Den metode vil jeg forsøge at tage til mig fremover. Børnene er også blevet ansporede af tanken om, at historierne bliver lagt på hjemmesiden og deres forældre og øvrige familie kan læse dem. Det synes de både er grænseoverskridende og spændende.


Jeg har også været glad for at have dig i klassen den dag. Tak til dig. Måske vi får mulighed for det en anden gang igen!

Kirsten Palsgaard Pedersen

Vibenshus Skole

ROSENGÅRDSSKOLEN

Som lærer, oplevede jeg Pia som professionel, nem at komme i kontakt med, god at planlægge med og fleksibel. Hun tog ansvar og var energisk fra start til slut! Børnene havde en rigtig god dag, nogle var meget positivt overrasket, og glædede sig til at se og læse deres historier på hjemmesiden. Alle var fuldt ud tilfredse med dagen, og én sagde endda “Pia smittede med hendes gode energi, og jeg havde virkelig lyst til at arbejde”. “Hun var god til at give idéer og det hjalp meget”.

Camilla Christensen

Rosengårdskolen, Odense

VIGERSLEV ALLÉ SKOLE

I dag fredag den 26. april, har 4.u (hold 1), på Vigerslev Allés skole og jeg haft fornøjelsen af en dobbelt workshop med Pia Larsen.           

Det var meget inspirerende at se, hvor motiverede eleverne var i skriveprocessen og hvor nemt det var for dem at skrive efter de først havde brugt lang tid på illustrationen / forsiden til deres historie. Den kreative indgangsvinkel til skriveprocessen havde en positiv effekt på alle elever og særligt de fagligt svage elever blev hjulpet rigtig godt på vej; de blev klædt godt på fra start og blev stillet overfor en opgave som de magtede/havde succes med. Det har virkelig været en rigtig god oplevelse og vi glæder os meget til at se de færdige bøger i Biblioteket i skyen.

Pia Lerager

Lærer på Vigerslev Allé Skole

SOMMERSTED SKOLE

Jeg synes det gik super godt og det var meget interessant at se eleverne arbejde med bøgerne. Pia startede med en meget kort intro til eleverne, om hvad der skulle ske og hvad der forventes af dem, hvorefter eleverne fik lov til at arbejde med bøgerne.


Den korte intro havde god effekt oplevede jeg, eleverne var nysgerrige og gik efter tegn fra Pia, i gang med det samme.


Pia formår at få selv de mindre kreative elever til at skrive historier og lave kreative illustrationer, ved blot kollektivt på klassen at bede dem starte med at tegne en tegning til forsiden, for herefter historierne vil komme helt af sig selv. – succes!


Undervejs bliver eleverne vejledet af Pia, når hun går rundt i klassen og hun følger aktivt med i elevernes arbejde og sætter sig ned hos dem, der har brug for et ekstra skub.  En rigtig god formiddag, med meget glade elever. Tak!

Camilla Davidsen

Vikar på Sommersted Skole

FÆLLESSKOLEN STARUP-ØSBY

I min 5. klasse har vi haft forfatterbesøg af Pia Larsen i forbindelse med workshopkonceptet Sommerfugleeffekten. Det var en rigtig god oplevelse, hvor alle elever kunne være med. Eleverne skulle tage udgangspunkt i deres egen tegning og skrive en historie ud fra den.


Det gjorde det nemmere for eleverne at finde på. De var allesammen meget optagede af at gøre det godt og tog opgaven meget alvorligt.


Det summede af aktivitet i klasselokalet, alt imens at Pia gik rundt og hjalp eleverne ved bordene. Pia har evnen til at indgyde troen i eleverne på at alle kan skrive en bog. Alt i alt en rigtig god oplevelse, som jeg klart vil anbefale.

Karina Nissen

Lærer på Fællesskolen Starup-Øsby

Undskyld, jeg skriver langt. Jeg har ikke tid til at skrive kort - H. C. Andersen