Om Den Lille Forfatter

Hvem er den Den Lille Forfatter?

Den Lille Forfatter er dig, og dig…. og dig. Ja, det er os alle. For hvem er det ikke, som går rundt og skaber sit helt eget univers med karakterer, udfordringer og drømme. Det gjorde jeg i hvert fald dagligt som barn.


Børn og unge er verdensmestre i at udvikle historier. Tænk, hvis alle disse historier kom på tryk sammen med streg og farver. Wow – sikke et hav af ufortalte eventyr og fantasikarakterer, der pludselig ville tage form og komme til live.


Målet er at involvere børn i litteraturen, som en kontrast til den digitale strøm af underholdning, der dominerer.

At skrive og læse ligestilles med lektier for børn. Ved at inkludere børn i litteraturen tidligt er ønsket at vække en vedvarende interesse for at skrive og læse – og ikke mindst elske det.

Hvem ved …? Måske bliver den næste store danske verdenskendte forfatter, Den lille forfatter, som bare ikke kan stoppe med at skrive.

Pia Larsen

Personen bag Den Lille Forfatter

Den Lille Forfatter voksede sig frem i Pias tanker, efter at hun i 2017 udgav det filosofiske eventyr Zeppi Ballon. Se mere her: zeppiballon

Tanken om at udvikle et kreativt forfatter-koncept til skoler tog til, og i 2018 blev det endelig en realitet, og den første workshop blev afviklet.

Yderligere er Pia frivillig på H. C. Andersens Børne- og Ungehospital, med forskellige kreative workshops og projekter under navnet Sommerfugleeffekten. Læs mere her: Sommerfugleeffekten


Pia Larsen er uddannet billedkunstner og dokumentarfilminstruktør.

Medlem siden 2019

Gennem Den Lille Forfatters hjertesag, Sommerfugleeffekten, er jeg så privilegeret at møde nogle af landets sejeste børn.

Til trods for alvorlige diagnoser, sygdom og utallige indlæggelser, møder jeg sjældent andet en smil og latter – Pia Larsen